Suceava | Peste 200 oameni la Hramul Manastirii Brosteni

hram brosteni

Sfinţii Trei Ierarhi au fost serbaţi în mod deosebit la Mănăstirea Broşteni din comuna Drăguşeni, judeţul Suceava. Sfânta Liturghie a fost oficiată de către un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa a peste două sute de pelerini.

Ziua pomenirii Sfinţilor Trei Ierarhi a fost prilej de sărbătoare pentru obştea Mănăstirii Broşteni, situată în comuna Drăguşeni din judeţul Suceava. La orele dimineţii, s-au oficiat Ceasurile şi Acatistul Sfinţilor Trei Ierarhi, iar apoi Sfânta Liturghie a fost săvârşită de către un sobor de preoţi şi diaconi.

Peste două sute de oameni s-au rugat cu evlavie împreună în biserica mare a aşezării monahale, printre invitaţi numărându-se maici stareţe de la câteva mănăstiri din judeţul Suceava, precum şi reprezentanţii mai multor primării.

Preotul Ioan Florentin Gheorghiu, slujitor în Parohia Boura, Protopopiatul Fălticeni, judeţul Suceava, a ţinut un frumos cuvânt de învăţătură în care a prezentat pe scurt viaţa şi faptele minunate ale celor trei sfinţi pomeniţi în calendarul Bisericii Ortodoxe pe 30 ianuarie.

În acelaşi timp, preotul Ioan Florentin Gheorghiu a făcut referire la educaţia pe care mamele Sfinţilor Trei Ierarhi le-au oferit-o acestora. De asemenea, preotul Gheorghiu a atras atenţia că în zilele noastre foarte mulţi copii nu mai sunt educaţi din punct de vedere moral şi religios de către părinţii şi bunicii lor. Protosinghelul Metodie Atomei, stareţul Mănăstirii Broşteni, a mulţumit cu recunoştinţă tuturor celor ce au participat la sfintele slujbe.

La mormântul protosinghelului Iosif Grigore, care a îndeplinit funcţia de stareţ până în anul 2005, s-a oficiat slujba Parastasului. Prin grija obştii monahale, pelerinii au participat la o agapă frăţească. Piatra de temelie a Bisericii „Sfinţii Trei Ierarhi” a Mănăstirii Broşteni a fost pusă în anul 2001 de către Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

Sfinţirea locaşului de închinăciune a fost săvârşită pe 13 august 2006. Aşezarea monahală mai are un paraclis de iarnă închinat Sfântului Mare Mucenic Gheorghe şi un altar de vară. Mănăstirea Broşteni se află la aproximativ 30 de kilometri de oraşul Fălticeni, judeţul Suceava. Se poate ajunge de pe drumul european 85 prin satul Drăguşeni.

Sursa: http://ortodoxiepenet.blogspot.com/