Suceava | Peste 100 mc de lemn au fost confiscati de politisti dupa controale la firme din Sadova si Moldova Sulita

lemn

In ultimele doua zile, polițiștii S.I.C.E, împreună cu lucrătorii Secției de Poliție Rurală Pojorâta, cu sprijinul de specialitate din partea Gărzii Forestiere Suceava și sprijinul logistic al Direcției Silvice Suceava, au organizat şi desfăşurat o acţiune de pe linia prevenirii şi combaterii actelor ilicite privind exploatarea, transportul, debitarea şi comercializarea materialului lemnos cât și a infracțiunilor de evaziune fiscală conexe acestor activități.

Acţiunea a vizat agenţi economici de pe raza judeţului Suceava, cu sediile sociale și punctele de lucru pe raza com. Sadova și Moldova Sulița despre care se deţineau date că săvârşesc ilegalităţi în domeniul achiziţiilor, prelucrării şi comercializării materialului lemnos cu scopul de a se sustrage de la plata taxelor şi impozitelor datorate statului prin emiterea unor avize electronice de însoțire a materialului lemnos fictive, avize ce atestau in mod ireal efectuarea unor operațiuni comerciale ce nu au avut loc în realitate.

În cadrul acțiunii au fost verificați 3 operatori economici și au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale la legea nr.171/2010 în valoare de 47.000 lei. De asemenea, au fost confiscați 110,61 metri cubi material lemnos în valoare de 88.505 lei.

La acțiune au participat 4 polițiști ( 2 lucrători de poliție din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – IPJ Suceavași 2 polițiști din cadrul Secției de Poliție Pojorâta), precum și 2 specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Suceava și un lucrător din cadrul Direcției Silvice Suceava cu un utilaj de manipulare a materialului lemnos.