Suceava | Percheziții într-un dosar de cămătărie și șantaj. Doi bărbați, reținuți

politia

Ieri, polițiștii suceveni au pus în aplicare două mandate de percheziții domiciliare la doi bărbați, ambii de 47 de ani, din comunele Șcheia și Ipotești, în urma cărora s-a dispus reținerea pentru 24 de ore față aceștia.

În sarcina celor doi s-au reținut fapte în formă continuată de șantaj și camătă și acte de relaționare infracțională în sfera cămătăriei. Activitatea infracțională a celor 2 suspecți a constat în faptul că au împrumutat sume de bani cu dobândă ca îndeletnicire și ulterior, prin amenințări cu acte de violență asupra persoanelor vătămate au dobândit în mod injust foloase patrimoniale.

Azi, cei doi bărbați au fost prezentați procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, fiind dispusă față de ambii măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Investigații Criminale – Poliția Municipiului Suceava, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava pentru stabilirea întregii activități infracționale.