Suceava / Pasi importanti in zona turismului

turism suceava

In 2018, judetul Suceava a avut un numar record de turisti. 420.000 persoane au vizitat statiunile si manastirile din Suceava. Cresterea este aproape dubla fata de 2016 si se datoreaza in mare parte si extinderii activitatii de la aeroport.

Pentru acest an, sucevenii si-au propus sa infiinteze Asociatia Montana de Turism din care sa faca parte Gura Humorului, Campulung Moldovenesc si Vatra Dornei. Cu o strategie coerenta cele 3 statiuni montane doresc sa primeasca mai multi turisti si sa lucreze dupa modelul Sinaia, Azuga si Busteni.

In prezent, judetul Suceava detine 16,3 kilometri de partii de schi si ocupa locul 6 din tara pe acest segment. Pentru judet este important sa se scoata in evidenta principalele obiective turistice ale zonei inclusiv rezervatia UNESCO Codrii Seculari de la Slatioara sau Muzeul Lemnului de la Campulung.

Chiar si Aeroportul din Suceava isi propune sa creasca numarul de pasageri dupa ce in 2018 s-a inregistrat un trafic record. Daca sucevenii vor reusi sa introduca mai multe curse atunci si turismul din zona poate sa sa dezvolte.