Suceava | Pacient dintr-un cătun izolat, salvat de pompieri

Interventie dificila pentru pompierii militari de la Garda de Intervenție Vicovu de Sus care au fost solicitați, astăzi, în jurul amiezii, să intervină la un caz medical, de pe raza comunei Brodina. Pacientul, un bărbat în vârstă de 52 de ani, cunoscut cu afecțiuni cardiace, a leșinat și a căzut, lovindu-se la nivelul capului.

Deoarece gospodăria se află într-un cătun izolat al comunei Brodina, echipajul pompierilor paramedici a fost nevoit să-și continue deplasarea, din zona Valea Brodinei, cu un autoturism de teren.

Drumul forestier, șerpuit, accidentat și cu pante foarte abrupte, pe o distanță de aproximativ 4 kilometri până la domiciliul solicitantului, i-a determinat pe pompieri să solicite în sprijin autospeciala utilitară de teren 8×8, pentru a putea transporta victima la ambulanță în condiții optime.

Până la sosirea vehiculului utilitar, paramedicii SMURD l-au monitorizat pe bărbat, care își revenise din leșin. Acesta era conștient și cooperant, dar cu stare generală vizibil alterată. Salvatorii i-au administrat oxigen și s-au consultat în permanență cu medicul din dispeceratul comun ISU.

Ulterior, pacientul a fost pus pe targă și preluat de vehiculul utilitar, care l-a transportat în siguranță până pe Valea Brodinei, unde era în așteptare un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *