Suceava | Opt bărbați au fost reținuți în urma unei șicanări în trafic, în Comănești

Tineri-retinuti-pentru-furt-calificat-840x500

Opt bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 48 de ani, implicați miercuri seara într-un scandal din Comănești, au fost reținuți de polițiști și urmează să fie prezentați unității de parchet competente pentru dispunerea măsurilor legale, au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Potrivit IPJ Suceava, la 04.10.2022, în jurul orei 20:40, polițiștii Secției de Poliție Rurală  5 Dărmănești au fost sesizați de către o femeie din sat Humoreni, com. Comănești, despre faptul că în zona drumului public din localitate este un scandal între mai multe persoane.

La fața locului s-au deplasat echiajele din cadrul S.P.R. 5 Dărmănești, cu sprijinul unui echipaj de jandarmi.

„S-a stabilit că la data de 04.10.2022, orele 19:30, doi bărbați (șofer și pasager) se aflau într-un autoturism în centrul localității Pîrteștii de Jos și au fost șicanați în trafic de către alte 3 autoturisme în care se aflau mai mulți bărbați, șicanându-se reciproc până în satul Humoreni, com. Comănești, jud. Suceava, unde a avut loc o încăierare, lovindu-se și provocându-și distrugeri la elemente de caroserie auto”, au precizat reprezentanții IPJ Suceava.

Intervenția la eveniment s-a realizat cu operativitate de către lucrătorii planificați în dispozitivul de ordine și siguranță publică de la nivelul SPR5 Dărmănești, SPR9 Șcheia, Biroul Ordine Publică și Secția de Poliție Burdujeni, cu sprijinul unei grupe de luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și a unui echipaj de jandarmi din cadrul I.J.J. Suceava. Astfel, s-a reușit aplanarea conflictului, identificarea și luarea în custodie a participanților, precum și asigurarea accesului echipajului medical pentru acordarea de îngrijiri de specialitate, o singură persoană rămânând internată Spitalul Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava, fără a prezenta leziuni deosebite.

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă complexă formată din lucrătorii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești, fiind desfășurate cu celeritate activități investigative și de cercetare penală, stabilindu-se participația fiecăreia dintre cele opt persoane de sex masculin implicate în conflict.

Cei 8 bărbați au fost introduși în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Suceava.