Suceava | O nouă premieră medicală la SJU Suceava cu ajutorul medicinei nucleare. Pacientul, un tânăr de 19 ani cu boală cronică de rinichi în stadiul terminal

O echipă medicală din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a realizat joi o nouă premieră medicală, potrivit managerului SJU Suceava, dr. Alexandru Calancea.

Astfel, este vorba despre un pacient în vârstă de 19 ani, diagnosticat cu boală cronică de rinichi, în stadiul terminal, inclus în programul de hemodializă. Acesta suferă și de hipertrofie a glandelor paratiroide, complicație frecventă a acestei boli, ce determină modificări osoase, pe fondul cărora pacientul a suferit o fractură spontană de col femural, rezolvată prin protezare de medicul ortoped dr. Rareș Voinea, scrie News Bucovina.

Așadar, evaluarea glandelor paratiroide s-a realizat cu ajutorul medicinei nucleare de  dr. Mihaela Guțu și dr. Mircea Guțu prin SPECT-CT. Cu ajutorul medicinei nucleare s-a identificat cu exactitate locația și mărimea glandelor.

Ulterior, echipa chirurgicală formată din dr. Ionuț Cordoș și dr. Adrian Nistor a efectuat prima paratiroidectomie subotală la Suceava.

Pacientul se află la ATI, sub atenția dr. Ruslan Gorceag.