Suceava | O autoutilitară s-a izbit ușor într-un stâlp, apoi și-a continuat deplasarea. La volan se afla un adolescent de 17 ani

politia_46146200

Ieri, patrula de siguranță publică din cadrul Secției nr. 3 de Poliție Rurală Marginea, executând serviciul de supraveghere și control al traficului rutier pe DC Neclasificat din com. Volovăț, județul Suceava, a observat că din sens opus se apropia o autoutilitară, care la vederea echipajului de poliție, a virat ușor la dreapta și a intrat în coliziune cu un stâlp, continuându-și ulterior deplasarea.

Echipajul de poliție a intrat imediat în urmărirea vehiculului, procedând la oprirea autoutilitarei folosindu-se semnalele luminoase și acustice ale autospecialei.

Șoferul a fost legitimat în persoana unui tânăr de 17 ani domiciliat în comuna Volovăț, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Totodată s-a stabilit că autoturismul aparține tatălui său, minorul luând autoutilitara din curte fără permisiunea părinților.

În cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” fapte prev. și ped. de art. 335 alin. (1) și “furt în scop de folosință“ fapte prev. și ped. de art. 230 alin. (1) cu aplic. art. 38 alin (1) din Codul Penal cu referire la art. 113, alin. (2) din Codul Penal din Codul Penal, cauza urmând a fi soluționată procedural de către polițiștii Postului de Poliție Volovăț.