Suceava nu poate deschide centre de vaccinare, pentru că nu are medici suficienți. Apelul disperat al primarului

NWZlMzFhYmQ2MGVmMzU1ZTBiOWQzZjA1MTE2ZQ==.thumb

Suceava nu poate deschide centre de vaccinare, pentru că nu are medici suficienți care să deservească aceste activități, a spus primarul Ion Lungu.

„Noi am avut discuţii la DSP, ne-am adresat Colegiului Medicilor cu o adresă, am avut discuţii la Primărie cu preşedinta asociaţiei medicilor de familie, cu medici de familie. Ne-ar trebui o structură de minim zece medici, 20 de asistenţi medicali şi zece registratori, dacă mergem pe un singur flux de vaccinare. Din păcate, sunt doar trei medici doritori. Nu avem un echipaj complet să deschidem măcar un centru. Noi vrem să deschidem, în primă etapă, două centre, cum am discutat şi cu DSP, cel de la Colegiul Naţional ‘Ştefan cel Mare’ şi cel de la Şcoala nr 11 din cartierul Burdujeni”, a spus Ion Lungu, potrivit Agerpres.

Lungu face apel la cadrele medicale și le cere ajutorul pentru această campanie de vaccinare.

„Fac un apel de suflet la cadrele medicale din municipiul Suceava, în primul rând la medicii din municipiul Suceava disponibili, fie că discutăm de medici de familie, medici pensionari, medici din policlinici private. Este până la urmă o chestiune de responsabilitate civică. Eu zic că nu avem voie să ratăm această etapă de vaccinare. Acum sunt aceste sincope cu aprovizionarea dozelor de vaccin, dar, aşa cum spune Guvernul, se va intra în normalitate cu această aprovizionare şi vor fi funcţionale toate aceste centre din municipiul Suceava. Ca atare, avem nevoie de cadre medicale, în special de medici. Primăria municipiul Suceava vrea să fie o campanie de vaccinare reuşită, să imunizăm cât mai mulţi oameni din oraşul nostru. Noi am pătimit cel mai mult cu acest coronavirus. Tocmai de aceea, în această etapă trebuie să vaccinăm cât mai mulţi suceveni pentru că sunt tot mai mulţi doritori”, a spus primarul Sucevei.