Suceava | Noapte grea pentru pompierii suceveni care au intervenit la doua incendii

Sharing is caring!

Pompierii militari de la Punctul de Lucru Dolhasca și Detașamentul Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Liteni, au intervenit azi noapte, in jurul orei 00:15, cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din orașul Liteni.

La sosirea echipajelor, ardea generalizat casa de locuit, cu o suprafață de aproximativ 90 mp, existând pericolul de propagare a flăcărilor la un adăpost de animale. Proprietarul, în vârstă de 49 de ani, a suferit o intoxicație cu fum, iar pompierii paramedici SMURD i-au acordat primul ajutor medical.

Ulterior, bărbatul a fost transportat la spital pentru investigații suplimentare. Pe timpul intervenției, pompierii au evacuat din locuință două butelii de aragaz, care erau în pericol să explodeze. Au ars acoperișul casei, obiecte de mobilier, elemente de tâmplărie, aparatură
electronică și electrocasnică.

S-au degradat pereții locuinței (construiți din bolțari și chirpici). Incendiul a fost lichidat la ora 3:20, iar pompierii au salvat adăpostul de animale.

Tot azi noapte, in jurul orei 1:23, SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o magazie din comuna Udești. În timp ce se deplasau spre Unitatea de Primire Urgențe Suceava, cu victima intoxicată
cu fum la incendiul din Liteni, pompierii militari ai echipajului SMURD au observat incendiul la magazie, care se afla într-o zonă izolată și ardea generalizat.

Militarii au sunat imediat la 112 și au chemat în sprijin echipajele de stingere, care au localizat și lichidat flăcările. Au ars circa 50 de cauciucuri uzate, 2 metri cubi lemn de foc, elemente de tâmplărie,
acoperișul din lemn și învelitoarea din tablă de aluminiu.

S-a degradat o presă de ulei (pentru semințe). Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au lichidat incendiul la ora 3:42.

shares