Suceava | Lucrări pentru îndepărtarea pietrelor de pe DN 17 B

Suceava DN 17B

S-au efectuat astăzi intervenții pentru degajarea părții carosabile în urma prăbușirilor de material pietros de pe versant pe DN 17B, la Holda in județul Suceava. DRDP Iași a intervenit cu utilaje proprii și închiriate pentru degajarea acestei căi de comunicație.

Concomitent, au fost demarate procedurile pentru achiziția lucrărilor de punere în siguranță a corpului drumului, prin aducerea la starea inițială. Vor fi montate bariere dinamice, cu plase de retenție si vor fi efectuate structuri de tip copertina. În paralel, în colaborare cu reprezentanții Instituției Prefectului, IPJ Suceava și ai administrației publice locale, sunt analizate soluții pentru redeschiderea circulației pe sectorul afectat, cu anumite restricții.

Având în vedere riscul crescut de noi prăbușiri de pe versant, soluțiile agreate vor trebui să aibă în prim plan siguranța circulației, astfel încât să nu fie puse sub nicio formă în pericol viețile omenești. În acest sens, recomandarea DRDP Iași pentru toți utilizatorii acestui sector de drum național este sa folosească rutele alternative avute la dispoziție.