Suceava | Lemn transportat ilegal, confiscat de polițiști

Ieri, în jurul orelor 07:15, lucrătorii Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, aflându-se în exercitarea atribuțiunilor de serviciu și desfășurând activități specifice au observat că pe drumul județean 209 D de pe raza localității Calafindești, comuna Calafindești, județul Suceava era staționată o autoutilitară.

Polițiștii au procedat la legitimarea conducătorului auto, acesta fiind identificat în persoana unui bărbat domiciliat în sat Frătăuții Noi, comuna Frătăuții Noi, județul Suceava.

În urma controlului efectuat în interiorul autoutilitarei s-a constatat că aceasta era încărcată cu material lemnos, iar conducătorul auto nu a putut prezenta aviz de însoțire, declarând că nu deține documente de proveniență și transport a materialului lemnos.

În aceste condiții, șoferul a fost condus la sediul Secției nr. 13 Poliție Rurală Bălcăuți unde materialul lemnos a fost inventariat de către maistru silvic, constatându-se că a fost transportat un număr de 251 bucăți de cherestea – molid-tivită, de diferite dimensiuni, totalizând cantitatea de 3,518 mc material lemnos.

Având în vedere cele constatate, s-a luat măsura sancționării contravenționale conform art. 19 alin. 2 lit. a) punctul 1 din Legea 171/2010 cu amendă în valoare de 2000 de lei și s-a dispus confiscarea cantității de 3,518 mc.

Materialul lemnos a fost lăsat în custodie la sediul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți și urmează a fi valorificat de către Ocolul Silvic Adâncata.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!