Suceava | Jandarmerița din Vatra Dornei care a pulverizat în față unui bărbat spray paralizant a fost condamnată

jandarmerița condamnată

Jandarmerița care i-a pulverizat spray lacrimogen în ochi unui bărbat în parcul din centrul municipiului Vatra Dornei și-a aflat, joi, sentința.

Jandarmerița a fost găsită vinovată pentru trei capete de acuzare, ucidere din culpă, purtare abuzivă și port fără drept de obiecte periculoase, fapte pentru care a fost condamnată de Tribunalul Militar Iași la doi ani și șapte luni de închisoare, cu suspendarea sub supraveghere.

Magistrații militari au dispus schimbarea încadrării juridice, din lovituri cauzatoare de moarte în ucidere din culpă. În același dosar s-a mai dispus ca rudele lui bărbatului decedat, să primească daune morale de 90.000 de lei și daune materiale de 35.000 de lei.

Rudele celui decedat ceruseră despăgubiri de 550.000 de euro. Procurorii de la Parchetul Militar Iași au anunțat că au contestat deja soluția. Și avocatul familiei victimei a declarat că va contesta soluția.

„În acest dosar au fost încălcate dispoziții ale Curții Constituționale, ceea ce este inadmisibil. Considerăm că prima instanță a pronunțat o sentință netemeinică și nelegală atât în ceea ce privește latura penală a cauzei, cât și în ceea ce privește latura civilă. O altă critică pe care o aducem sentinței constă în soluționarea de către prima instanță a acțiunii civile, respectiv respingerea în totalitate, pretenții civile solicitate de frații și surorile victimei, precum și cuantumul redus al daunelor morale acordate celor trei părți civile’, a arătat avocatul, conform Monitorul de Suceava.