Suceava | Jandarm anchetat pentru proxenetism

Jandarmii, la datorie de Paste

Sharing is caring!

Dosar exploziv la DIICOT Suceava. Un jandarm este anchetat pentru fapte de proxenetism si trafic de persoane, dupa ce ar fi obligat mai multe minore sa intretina relatii sexuale pe bani. Daca va fi gasit vinovat, jandarmul risca ani grei de inchisoare.

Doua minore, de 15 si 17 ani, ar fi fost racolate de jandarm si de concubina acestuia. Fetele, provenite din familii defavorizate, erau obligate sa se prostitueze si intretineau relatii sexuale cu diversi barbati. Faptele s-au intamplat intre anii 2016 si 2017, in locuinta jandarmului si a partenerei lui de viata. Doar o mica parte din bani ajungeau, ulterior, si la victime. Parintii jandarmului sunt socati de cele intamplate.

“Da Doamne sa nu fie adevarat. Dar, totusi, fum fara foc nu prea iese”, a spus tatal jandarmului.

“Cred ca ii pare rau si lui de ce a facut. El e major, are 3 copii. Daca e scris acolo, cred ca sunt adevarate acuzatiile”, a completat mama jandarmului.

Procurorii DIICOT au cerut arestarea preventiva pentru 30 de zile a jandarmului si concubinei acestuia, insa instant a stabilit ca cei doi sa fie cercetati sub control judiciar. Omul legii a intrat in Jandarmerie in urma cu 13 ani.

Lt. Col. Bogdan Cornaci, purtator de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Suceava:  “Dupa retinerea la Centru de Retinere si Arestare Preventiva Suceava, in ziua de 25 septembrie 2019, subofiterul a solicitat, personal, trecere in rezerva, prin demisie. Din data de 26 septembrie nu mai este angajatul unitatii. Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Suceava nu tolereaza un comportament neadecvat al personalului si de fiecare data cand ia la cunostinta de savarsirea, de catre angajati, a unor abateri de la normele legale, se dispune masura sesizarii instititiilor abilitate”.

De cand este cercetat in dosarul de proxenetism si trafic de persoane, jandarmul nu a mai luat legatura cu fostii colegi de breasla. Daca va fi gasit vinovat, barbatul risca pina la 12 ani de inchisoare.

 

 

 

 

 

shares