Suceava | ISU acordă asistenţă psihologică gratuită persoanelor afectate de pandemie

asistenta psihologica

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava oferă asistență psihologică gratuită, în contextul pandemic actual, printr-o rețea de psihologi voluntari.

Decizia a fost luată în condițiile în care ONU a avertizat că pandemia de COVID-19 riscă să antreneze o altă criză majoră de sănătate publică, provocând o mare suferinţă psihologică în rândul populaţiilor afectate provocată de teama de boală, de deces, de singurătate sau de ameninţarea şomajului.

Din rețeaua de voluntari fac parte 21 de psihologi. Aceștia vor acționa și în cazul producerii unor accidente colective sau dezastre, prin asigurarea asistenței psihologice, a intervenției psihologice primare și a acordării primului ajutor psihologic victimelor și familiilor acestora.

Persoanele care doresc să beneficieze de consiliere psihologică gratuită, ca urmare a pandemiei Covid-19, sunt invitate să trimită un mesaj la adresa de e-mail psihologieisusuceava@gmail.com, în care să precizeze numele și prenumele, vârsta, sexul, numărul de telefon și intervalul orar în care pot fi contactate, potrivit corespondentului Radio România.