Suceava | Inspector antifraudă cu atribuții și în Iași, reținut pentru luare de mită

politia

Un inspector antifraudă în cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Suceava, cu atribuții și pe raza județului Iași, a fost reținut pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată, fals intelectual și abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite.


”În perioada 12 mai 2021 – 30 iunie 2021, în calitate de inspector antifraudă, inculpatul Rebenciuc Alexandru ar fi pretins și primit pentru sine pentru altul sume de bani de la administratorul unei societăți comerciale, pentru a nu-l penaliza în contextul în care, cu ocazia a două controale la societatea comercială respectivă, inspectorul ar fi constatat nereguli. Concret, inspectorul fiscal ar fi pretins pentru sine 1.500 de euro din care ar fi primit efectiv, în două tranșe, suma de 1.000 euro, iar pentru colaboratoarea sa ar fi pretins o sumă neprecizată din care ar fi primit 500 de euro. În contextul controlului fiscal desfășurat, pentru a favoriza societatea comercială, inspectorul ar fi inserat mențiuni nereale referitoare la neregulile identificate și nu a sesizat organele competente, consecința fiind diminuarea semnificativă a obligațiilor fiscale datorate statului de către societatea comercială controlată, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 78.772 de lei”, se arată într-un comunicat.

La data de 29 iulie 2021, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Iașicu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.