Suceava Imagini | Incendiu în localitatea Calafindești. Trei femei au avut nevoie de îngrijiri medicale

WhatsApp Image 2021-07-12 at 09.48.33

Ieri, la ora 17.03, a fost sesizat prin apel la 112 un incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Calafindești. Trei femei au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical pentru trei femei (de 66, 70, respectiv 75 de ani) cu atac de panică. După ce au primit îngrijiri medicale, toate cele trei persoane monitorizate au refuzat transportul la o unitate spitalicească.

La fața locului, au intervenit patru autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Calafindești.


La sosirea echipajelor, ardeau generalizat o șură și o magazie, cu pericol de propagare la casa de locuit, la o bucătărie de vară și la locuințele învecinate.


Au ars cele două anexe gospodărești pe o suprafață totală de aproximativ 180 de metri pătrați. Au mai ars aproximativ 15 metri cubi lemn de foc, o tonă de brichete din rumeguș, unelte gospodărești și altele. S-au degradat pereții bucătăriei de vară pe o suprafață de 20 de metri pătrați și bunuri casnice.


Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect sau deteriorat.


Incendiul a fost lichidat la ora 20:45, iar pompierii au salvat casa de locuit, o bucătărie de vară și locuințele învecinate.