Suceava | Garda Forestiera a confiscat lemnul unei firme din comuna Malini

FB_IMG_1650101031092

Un operator economic din comuna Mălini a fost amendat cu 33 000 lei și s-a dispus confiscarea valorică a materialelor lemnoase, însumând 21801 lei, în urma unui control al Gărzii Forestiere Suceava, cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Suceava. Controlul a fost efectuat în perioada 06 – 14.04.2022.

Astfel, în urma verificărilor, echipa de control a identificat intrări fictive de material lemnos. Mai exact, au fost documentate și demonstrate cu ajutorul informațiilor generate de aplicația SUMAL 2.0 și a imaginilor generate de camerele video fixe existente pe traseu, un număr de două transporturi de materiale lemnoase totalizând un volum de 90 mc buștean rășinoase, având ca expeditor un operator economic din județul Bacău și ca destinatar un operator economic din Mălini, județul Suceava.

Totodată, a fost recalculat stocul scriptic aferent punctului de lucru deținut de către operatorul economic din Mălini, prin diminuarea cu cantitățile aferente celor două „transporturi”. În acest fel, a rezultat faptul că operatorul economic deține fără proveniență legală în depozitul societății cantitatea de 112,49 mc buștean rășinoase, foioase și cherestea rășinoase.