Suceava | Focar de rujeola in comuna Baia

Directia de Sanatate Publica Suceava a anuntat evolutia unui focar de rujeola in satul Bogata din comuna Baia unde sunt inregistrate 12 cazuri. Copiii sunt nevaccinati sau cu schema de vaccinare incompleta. vaccinați sau cu schema de vaccinare incompletă.

În urma verificărilor efectuate de inspectorii DSP s-a constatat că în comuna Baia, în cele 3 luni de la declararea epidemiei de rujeolă, adică din 5 decembrie 2023 până în prezent, au fost vaccinați doar 9 copii, rămânând în jur de 70 de copii restanțieri cu una sau două doze. O echipă multidisciplinară din cadrul DSP Suceava se va deplasa în data de 7 martie la Bogata pentru ca în colaborare cu medicii de familie să mobilizeze și să vaccineze un număr cât mai mare de copii din rândul celor restanțieri.

Rujeola sau pojarul este o infectie virala foarte contagioasa care apare ca o eruptie cutanata si care are simptome asemanatoare cu raceala. Boala incepe sa se manifeste prin ochi rosii, secretii nazale, tuse si febra mare, dupa care apare eruptia cutanata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *