Suceava | Focar de coronavirus la Primăria Siret

acastro_200428_1777_coronavirus_0001.0

Primăria oraşului Siret a fost închisă după ce nouă angajaţi ai acestei instituţii au fost infectaţi cu noul coronavirus. Primarul din Siret, Adrian Popoiu, a spus că primăria va fi izolată în următoarele 14 zile, după ce nouă angajaţi au fost confirmaţi deja cu noul Covid-19.

Adrian Popoiu a precizat că activitatea primăriei se va desfăşura doar online şi vor fi rezolvate urgenţele, cum ar fi eliberarea de buletine sau documentele în cazul deceselor. El a declarat că în clădirea primăriei vor intra doar angajaţii care sunt testaţi negativ la coronavirus. Primarul din Siret a arătat că în cursul zilei de luni, 19 octombrie, vor fi testaţi angajaţii primăriei care nu au efectuat până în momentul de faţă testul pentru coronavirus. „Menționez că primăria este închisă publicului încă din data de 15 martie, de aceea pericolul infectării persoanelor care s-au prezentat la primărie este foarte mic”, a declarat Adrian Popoiu, conform Monitorul de Suceava.

Pe de altă parte, el a anunţat că rata de infectare în Siret este de 3,27 la mie în ultimele 14 zile. Astfel, primarul din Siret a spus că având în vedere că rata de infectare se menține la un nivel de peste 3 la mie, restricțiile din sectorul HORECA rămân în vigoare, iar școlile vor funcționa doar online.