Suceava | Elevii și profesorii din județele Ilfov și Suceava intră în vacanță de azi, fiind prima vacanță mobilă din acest an

elevi-10

Inspectoratul Școlar Ilfov și Inspectoratul Școlar Suceava au fost singurele din țară care au decis că vacanța mobilă să fie luată în perioada 6-10 februarie, potrivit Edupedu. Alte 10 județe au vacanța în a treia săptămână din februarie, iar majoritatea, 30 de județe, au ales a patra săptămână din februarie.
Elevii se bucură de o nouă vacanță în februarie, după minivacanța de Mica Unire. De luni, 6 februarie, elevii din Ilfov și Suceava intră în vacanță. Este vorba de o săptămână liberă, numită și vacanța mobilă. În anul 2023, prima zi de cursuri a fost luni, 9 ianuarie, și aceasta a deschis modulul 3 de cursuri. Acest modul are o durată diferită în fiecare județ, această durată fiind decisă de inspectoratele școlare încă de anul trecut. În funcție de cum a fost poziționată vacanța de schi, din februarie, modulul 3 durează 5, 6 sau 7 săptămâni.

Județele Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Teleorman și Prahova au ales vacanța de schi între zilele de 13 și 17 februarie 2023. Județele care vor avea vacanță în 20-24 februarie sunt: Alba, Arad, Bacău, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dolj, Galați, Giurgiu, Harghita, Ialomița, Iași, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea.