Suceava | Dupa 30 ani de chinuri se deschide noul spital din Falticeni

Spital-Falticeni

Spitalul Municipal din Falticeni poate fi usor subiect de film. De 30 ani, statul s-a chinuit sa ridice aceasta unitate medicala, banii fiind directionati cu „pipeta”. Constructia a inceput in 1991 si dupa ce s-au investit 13 milioane de euro, in sfarsit va fi deschis saptamana viitoare. Este unul dintre putinele spitale ridicate de statul roman dupa 1990.

Constructia de 6 etaje a stat mult timp inchis desi putea fi dat in folosinta intrucat nu au fost prevazuti bani pentru echipamentele medicale. Spitalul are o capacitate de 240 paturi, va dispune de echipamente de ultima generatie iar personalul medical va fi cel din spitalul vechi.

„Din 2012 până în 2021, banii au venit câte puțin. Mai luați 5 milioane, mai luați 3, mai luați 10. Dacă veneau toți banii odată și spuneau: ‘Uitați, aștia sunt banii să faceți spitalul…’ Era altceva. În această perioadă, constructorul ba aducea muncitorii, ba își lua înapoi muncitorii”, a declarat primarul Catalin Coman pentru Hotnews.

De luni nu s-au mai facut internari in vechiul spital ci doar consultatii in ambulatoriu. Timp de 10 zile, cazurile mai grave vor fi directionate catre spitalul din Suceava.