Suceava| DSP propune o listă cu măsuri restrictive pentru municipiul Suceava

cover-restaurante-inchise-1

Municipiul Suceava riscă să ajungă din nou într-o perioadă critică, cu fel de fel de restricții și activități economice și culturale închise, din cauza creșterii accelerate a numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

Direcția de Sănătate Publică Suceava a transmis următoarea listă cu măsuri restrictive care ar urma să fie aplicate timp de două săptămâni:

1. Obligativitatea purtării măștilor de protecție, pentru toată lumea, pe o rază de o sută de metri în jurul unităților școlare – grădinițe, școli, licee, universitate, în municipiul Suceava.

2. Obligativitatea purtării măștii de protecție în spații aglomerate, respectiv piețe agroalimentare, bazar, stații de transport public, peroanele gărilor, spații de agrement și obiective turistice.

3. Suspendarea activității instituțiilor care organizează spectacole și concerte, dar și a cinematografelor, timp de două săptămâni.

4. Interzicerea spectacolelor și/sau concertelor și a altor activități culturale, pentru o perioadă de două săptămâni.

5. Activitatea restaurantelor și cafenelelor din interiorul unităților de cazare de pe raza municipiului Suceava va fi permisă doar pentru clienții cazați.

6. Primăria Suceava va fi obligată să suplimenteze cu 20 de autobuze numărul celor aflate pe trasee, în vederea evitării aglomerării.

7. Măsurile vor fi completate prin intensificarea verificărilor în piețe, târguri, mijloace de transport în comun și în perimetrul unităților școlare.