Suceava | Dosar penal pentru administratorea unei pensiuni autoizolata la domiciliu

Sharing is caring!

O femeie s-a ales cu dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor. Ieri, un echipaj de poliție împreună cu reprezentantul DSP si 2 lucrători din cadrul Detașamentului de Jandarmi Vatra Dornei, s-au deplasat la domiciliul unui bărbat confirmat pozitiv cu virusul COVID-19, aflat în autoizolare, împreună cu membrii familiei sale.

În urma controlului efectuat s-a stabilit că bărbatul și soacra sa, respectă măsurile de autoizolare impuse la data de 16.10.2020 de către DSP Suceava, măsură care va expira în data de 29.10.2020, aceștia fiind carantinați în camere separate ale imobilului unde își au domiciliul, curte în care se află însă și o pensiune administrată de soția bărbatului.

S-a stabilit că femeia care administrează pensiunea, față de care s-a dispus măsura autoizolării începând cu data de 16.10.2020, nu a respectat regulile de distanțare socială și perimetrul în care trebuia să execute autoizolarea, prin faptul că aceasta a cazat începând cu data de 23.10.2020 un număr de 12 turiști în clădirea amplasată în partea inferioară a curții locului de domiciliu.

Cu ocazia verificărilor, au fost dentificați cei 12 turiști cazați, urmând a se stabili care dintre aceștia au intrat în contact direct cu femeia care nu a respectat regulile impuse de măsura autoizolării la locul de domiciliu.

De asemenea reprezentantul DSP prezent la fața locului a sancționat-o contravențional pe femeie conform reglementărilor în vigoare. În cauză s-au întocmit dosar de cercetare penală în care se efectuează sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,zădărnicirea combaterii bolilor”.

shares