Suceava | Doliu la „Ansamblul Florile Bucovinei” din Radauti dupa accidentul cumplit din Dorna Candrenilor. O tanara care a murit mergea la inmormantarea bunicului

Ansamblul Florile Bucovinei din Radauti este in doliu, dupa tragicul accidentul rutier din aceasta dimineata de la Dorna Candrenilor. Cei 5 tineri s-au intors mai devreme de la un spectacol din judetul Mures, ceilalti componenti ai ansamblului revenind cu autocarul.

La ora 03:35, un tânăr în vârstă de 19 de ani din comuna Dornești, în timp ce conducea autoturismul cu volan pe dreapta, circulând pe DN 17, din direcția Bistrița către Vatra Dornei, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune frontală cu un stâlp de electricitate. În urma producerii evenimentului a rezultat decesul conducătorului auto și a două pasagere din autoturism, de 18 și 26 de ani din localitățile Rădăuți și Marginea.

Alți doi pasageri, bărbați, au fost preluați și transportați la Spitalul mun. Vatra Dornei. Din păcate, unul dintre pasageri, un bărbat de 31 de ani din comuna Frătăuții Vechi, a decedat la unitatea medicală.
Celălalt bărbat pasager în autoturism, în vârstă de 29 ani din mun. Rădăuți a fost transferat la Spitalul Județean Suceava. Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că șoferul avea permis de conducere valabil.

„V-ați grăbit să ajungeți primii la Festivalul Îngerilor, acolo …sus….” Vestea morții fulgerătoare a celor ce ne-au fost colegi și prieteni dragi ne-a lăsat un gol imens în suflete și în Familia Ansamblului Folcloric FLORILE BUCOVINEI. Suntem alături de familiile îndoliate la ceas de grea încercare… Drum lin către ceruri, dragii noștri dragi! Nu vă vom uita niciodată, MARIA, IOANA, ANDREI și ROBERT”, a transmis Casa de Cultura din Radauti.

Ioana avea doar 18 ani si era inca eleva. Aceasta se grabea sa ajunga la inmormantarea bunicului sau.

”Astăzi, Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” este în doliu. Ioana Tiperciuc, Tipi a noastră, elevă în clasa a XI-a C, nu mai este printre noi. S-a îndepărtat, intrând într-o lume, poate mai bună. În cei trei ani în care a fost eleva noastră, zâmbetul ei ne-a cucerit. Mereu veselă, altruistă, echilibrată, Ioana a fost foarte implicată în viața colegiului, fiind vicepreședinte al Consiliului Elevilor și membru în Consiliul de Administrație al colegiului, rezonând cu tot ceea ce înseamnă viața de elev, mereu alături de cei care aveau nevoie de un sfat sau de sprijin. Pasiunea sa pentru tradiții și obiceiuri, care i-a călăuzit pașii, a fost transpusă în tot ceea ce făcea. Azi, visul ei s-a frânt, lăsând în urmă o familie îndurerată, o întreagă comunitate în suferință. Drum lin, Ioana! Vei rămâne mereu în sufletul nostru”, a transmis Colegiul National Eudoxiu Hurmuzachi din Radauti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *