Suceava | Doi tineri cu fețele acoperite au intrat in locuința unui cuplu si pentru că nu aveau bani, au furat un card bancar

În noaptea de 17-18.09.2023 în jurul orei 00:15, Secția de Poliție Rurală Șcheia a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o femeie din comuna Ciprian Porumbescu cu privire la faptul că două persoane cu fetele acoperite au pătruns în locuința sa și au solicitat bani.

Echipajul deplasat de urgență la fața locului a constatat că cele sesizate se confirmă, stabilindu-se că două persoane cu fața acoperita cu obiecte vestimentare textile au forțat ușa principala a casei unei femei de 50 de ani din comuna Ciprian Porumbescu care locuiește împreună cu concubinul său în vârstă de 63 ani.

Cei doi bărbați mascați au solicitat produse alimentare și bani și au lovit-o pe femeie, provocându-i leziuni superficiale.

Întrucât cele două persoane aflate în locuință (femeia de 50 ani și bărbatul de 63 ani) au relatat cu nu dețin bani sau alte valori, cei doi bărbați mascati au luat de pe o masa un card bancar și au solicitat codul PIN.

Cele două părți vătămate au înmânat cardul și au comunicat în mod intenționat un cod PIN eronat, ulterior autorii fugind de la fața locului.

Au fost mobilizate mai multe echipaje și s-au instituit filtre în zonă, fără a se reuși identificarea autorilor, însă în urma activităților investigative s-a stabilit un cerc de suspecți, principalele persoane vizate fiind doi localnici.

Cauza a fost preluată de către SIC IPJ Suceava sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.

În urma activităților investigative și de cercetare penală desfășurate de către polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale au fost identificate persoanele bănuite de comiterea infracțiunii pentru care s-a început urmărirea penală.

În baza analizării materialului probator, la data de 21.09.2023 a fost dispusă extinderea urmăririi penale „in rem” cu privire la săvârșirea infracțiunii de „lipsire de libertate în mod ilegal”.

Urmare a exploatării datelor obținute, s-a reușit probarea activității infracționale a doi tineri de 19 ani și respectiv  18 ani. 

Întrucât existau indicii că tânărul de 19 ani are intenția de a se sustrage de la tragerea la răspundere penală, a fost înaintat un consemn operativ către IGPF în vederea luării în atenție a acestuia la punctele de trecere a frontierei de stat. 

În noaptea de 22.09.2023, în jurul orei 02.30 polițiștii cadrul Serviciului Investigații Criminale au fost anunțați de către polițiștii de frontieră din cadrul PTF Borș 1 cu privire la faptul că tânărul de 19 ani intenționează să părăsească teritoriul României prin acest punct de trecere a frontierei.

Fiind emis pe numele său un mandat de aducere la identificare, acesta a fost escortat din punctul de trecere a frontierei până la sediul IPJ Suceava, în ștafetă, de către lucrătorii de poliție.

În baza probatoriului administrat, la de 22.09.2023, față de cei doi a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunilor de „tâlhărie calificată” și „lipsire de libertate în mod ilegal”. 

Pentru probarea întregii activități infracționale, în aceeași dată, au fost solicitate de la Judecătoria Gura Humorului emiterea unor mandate de percheziție domiciliară la imobilele unde locuiesc cei doi tineri, precum și la locuința unui martor. În urma punerii în executare a mandatelor de percheziție domiciliară, au fost identificate și ridicate mai multe mijloace materiale de probă care interesează cauza, printre care cardul bancar al persoanei vătămate precum și alte bunuri. 

În seara de 22.09.2023, s-a dispus față de cei doi tineri de 19 și 18 ani reținerea pentru o perioadă de 24 de ore, ulterior fiind emise mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *