Suceava | Doi tineri au fost retinuti dupa ce au incercat sa convinga un minor sa nu se prezinte la spital dupa un accident rutier

Ieri dupa amiaza, polițiștii Compartimentului Rutier Gura Humorului au fost sesizaţi de personalul medical de la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, cu privire la fapul că la această unitate medicală s-a prezentat un minor din com. Valea Moldovei, jud. Suceava, care a sesizat faptul că, la data de 04.11.2023, în jurul orei 21.30, a fost victima unui accident rutier produs pe DJ 177C, în afara localităţii Capu Câmpului, jud. Suceava.

S-a constatat că în ziua de 04.11.2023, în jurul orei 21.30, un bărbat de 25 ani, din com.Valea Moldovei, jud. Suceava, în timp ce conducea autoturismul, încredinţat spre a fi condus de către un tânăr de 19 ani, din oraș Gura Humorului, care avea calitatea de pasager pe scaunul din dreapta faţă, pe DJ 177C, în afara localităţii Capu Câmpului, com. Capu Câmpului, având direcţia de deplasare Valea Moldovei către Gura Humorului, a pierdut controlul asupra direcţiei, părăsind partea carosabilă, intrând în coliziune frontală cu un arbore de pe partea dreaptă a drumului.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a unui minor, pasager pe scaunul din stânga spate, care, la data de 05.11.2023, s-a prezentat la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, victima rămânând internată.

După producerea accidentului rutier, șoferul de 25 ani și tânărul de 19 ani au insistat pe lângă minor pentru a nu se prezenta la nicio unitate medicală, astfel încât să nu se sesizeze producerea accidentului rutier. Cei doi tineri au efectuat demersuri pentru a ridica autovehiculul de la faţa locului, fără a anunţa organele de poliţie şi pentru a ascunde urmele producerii accidentului rutier.

Ambii bărbați au fost identificațo și au fost testaţi cu aparatul drugtest, rezultatul fiind negativ la toate substanţele în cazul tânărului de 19 ani, însă pozitiv la o substanţă interzisă pentru șoferul de 25 ani.  Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, conducătorul auto fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Întrucât, conducătorul auto nu a putut prezenta permisul de conducere, s-a procedat la efectuarea de verificări în bazele de date, ocazie cu care s-a constatat faptul că  șoferul posedă permis de conducere, însă exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice este suspendată din data de 22.03.2023, ca urmare a comiterii unei abateri rutiere. Cercetările sunt continuate de polițiștii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, față de șoferul de 25 ani sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, modificarea sau ştergerea urmelor accidentului fără încuviinţarea poliţiei, conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată iar față de tânărul de 19 ani sub aspectul comiterii infracţiunilor de încredinţarea unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care se află sub influenţa substanţelor psihoactive şi modificarea sau ştergerea urmelor accidentului fără încuviinţarea poliţiei.

Organele de cercetare ale poliţiei judiciare au luat faţă de cei doi bărbați de 25 și 19 ani măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind încarcerați în arestul I.P.J. Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *