Suceava | Doi copii care mergeau la colindat au fost mușcați de doi câini

agresiv

Astăzi, în jurul orei 14,30, pe raza comunei Moara, doi minori în vârstă de 11 şi 13 ani, care mergeau cu colindul, au deschis poarta curţii unui localnic, moment în care au fost atacaţi de doi câini, metis Amstaff şi Buldog. În ajutorul minorilor a sărit un vecin, care a fost, la rândul său, muşcat de către cei doi câini.

Cei doi copii şi bărbatul au fost transportaţi la o unitate medicală, pentru acordarea de îngrijiri de specialitate, având răni uşoare.

Ulterior producerii evenimentului, tatăl minorilor s-a deplasat cu autoturismul proprietate personală în zona producerii evenimentului şi a ucis cu vehiculul cei doi câini aflaţi pe drumul public. La testarea cu aparatul etilotest, şoferul prezenta o alcoolemie de 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În acest caz se fac cercetări, atât sub latura penală, privind săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, uciderea fără drept a animalelor şi neluarea măsurilor privind prevenirea atacului canin, cât şi cu privire la legislaţia contravenţională-OUG 195/2002 şi legislaţia incidentă înregistrării animalelor periculoase.