Suceava | Doar 42 pacienți sunt internați cu Covid in spitalele din judet

Spitalul_Judetean_de_Urgenta_Sfantul_Ioan_cel_Nou_din_Suceava

Deși Suceava este județul cu cea mai scăzută rata de vaccinare doar 42 pacienți mai sunt internați cu Covid in unitățile medicale.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 3 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 2 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 488 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 27 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 7 pacienți sunt în zona tampon și 454 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 27 pacienți diagnosticați Covid-19:

– 14 prezintă forme medii ale bolii;

– 9 prezintă forme severe;

– 4 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia 1 pacient este ventilat non – invaziv și 1 intubatventilat invaziv).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 372 paturi libere, din care 144 pentru pacienți Covid-19, 188 în sectorul non-Covid și 40 pentru zona tampon.

La unitatea ATI sunt disponibile 14 paturi pentru pacienți Covid, sunt 28 ventilatoare libere, din care 16 pentru pacienții Covid-19, și 12 pentru pacienții non- Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 4 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (prezentând forme medii), 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, 21 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid sunt internați 0 pacienți, 1 loc fiind disponibil.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 7 pacienți diagnosticați cu Covid-19, dintre aceștia 3prezintă forme medii, 4 forme grave, persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus 0, fiind libere 28 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 4 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (forme medii) și 1 persoană suspecta fiind libere 23 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați 0 pacienți diagnosticați cu Covid-19  și 1 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 12 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați 0 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 0 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 6 locuri în sectorul Covid.

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 42 iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 11.

 La nivelul județului sunt disponibile 234 de locuri libere Covid și 68 locuri pentru zona tampon.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 229793, în ultimele 24 de ore fiind testate 70 de persoane.