Suceava | Doar 20 de medici școlari vor avea grijă de aproximativ 100.000 elevi

medic

În Suceava sunt aproximativ 700 de unități de învățământ, din acestea doar 71 au cabinete medicale școlare. La nivelul acestora sunt și 13 cabinete medicale stomatologice. Însă, doar 20 de medici de medicină școlară se vor ocupa de cei aproximativ 100.000 de elevi.

Un singur medic se ocupă de două-trei școli și supraveghează sănătatea a aproximativ 5.000 de copii. Rețeaua medicală mai cuprinde și 75 de asistente.

Cele mai multe școli din mediul rural nu au nici în ziua de azi apă potabilă sau toalete corespunzătoare, iar despre cabinet medical nici nu se poate vorbi. Jumătate dintre unitățile de învățământ au autorizație de sanitară de funcționare, iar cele care nu au sunt din mediul rural.

„În ceea ce privește rețeaua de medicină școlară, în județul Suceava funcționează un număr de 71 de cabinete medicale școlare de medicină generală, 20 de medici școlari de medicină generală și 75 de asistente medicale. De asemenea, există la nivelul unităților de învățământ 13 cabinete școlare stomatologice în care își desfășoară activitatea 14 medici stomatologi școlari și două asistente medicale”, a declarat Gabriela Băncilă, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava.