Suceava | Descinderi la Mironu într-un dosar de trafic de persoane și proxenetism

Procurorii DIICOT Suceava au efectuat mai multe percheziții pe raza satului Mironu, din comuna Valea Moldovei. Astfel, mai multe persoane dintr-o comunitate de rromi sunt acuzate de constituire de grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism.

Suspecții sunt cercetați după ce au racolat mai multe tinere, unele dintre ele minore, din familii dezorganizate sau din centre de plasament, pe care le-au obligat să se prostitueze.

Fetele racolate erau mutate dintr-o localitate în alta, pentru ca oamenii legii să nu le dea de urmă. Victimele, care erau obligate să se prostitueze, erau transportate în mai multe localități de pe raza județului Suceava: Fălticeni, Gura Humorului, Mălini sau Ostra, unde întrețineau relații sexuale contra cost.

Aseară, procurorii DIICOT Suceava au emis mai multe ordonanțe de reținere pe numele proxeneților din Mironu, aceștia urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă.