Suceava | Cursuri de apă reamenajate de urgenţă

Sharing is caring!

Administraţia Naţionala ‘Apele Române’ va reamenaja de urgenţă trei cursuri de apă afectate de inundaţii, din Suceava, cu 2,5 milioane de lei. Cursurile de apă Suceava, Moldova şi Râşca, din judeţul Suceava au fost grav afectate de inundaţiile din această vară iar lucrările de refacere sunt finanţate din fondul de intervenţie aflat la dispoziţia Guvernului. Conform graficului de execuţie, termenul de finalizare a lucrărilor este sfârşitul acestui an.

În ceea ce priveşte refacerea cursului râului Suceava în zona sursei de alimentare cu apă a municipiului Rădăuţi, judeţul Suceava, lucrarea constă în refacerea digului de deviere pe o lungime de 150 metri şi are o valoare alocată de 324.000 lei.

Amenajarea râului Moldova şi afluenţii de pe tronsonul Fundu Moldovei – Gura Humorului a fost afectată de viiturile succesive de pe pârâul Humor, punând în pericol populaţia şi obiectivele socio-economice din oraşul Gura Humorului. Valoarea alocată este de 1.386.000 lei.

Regularizarea îndiguirea pârâului Râşca, judeţul Suceava, constă în regularizarea albiei pârâului pe o lungime de 1 km şi execuţia unui dig de protecţie pe o lungime de 1.093 Km. Valoare alocată acestui obiectiv este de 750.000 lei.

Conform graficului de execuţie, termenul de finalizare a lucrărilor este sfârşitul acestui an.

shares