Suceava | Copil cu botulism dupa ce a mancat o conserva din comert

botulism

Medicii de la Spitalul Judetean Suceava supravegheaza doi pacienti cu botulism. In urma cu aproximativ o saptamana a fost diagnosticat cu botulism un copil de 7 ani, care a fost adus de parinti la spital pentru disfonie, disfagie, dupa ce a consumat o conserva din comert.

In urma adiministrarii serului antibotulinic, pacientul a avut o evolutie buna cu remiterea simptomelor urmand sa fie externat astazi. Copilul nu a necesitat internare in sectia de ATI.

Pacienta cu botulism din ATI a avut evolutie favorabila. Dupa aproximativ 3 saptamani de spitalizare in sectia de ATI, a fost transferata pe sectie si urmeaza sa fie externata in cursul zilei.

Botulismul este o boală rară, paralitică ce poate deveni fatală, generată de toxina produsă de bacteria Clostridium botulinum. Boala se manifestă prin lipsa puterii, vedere încețoșată, stări de oboseală și dificultăți de vorbire. Acestea pot fi urmate de o slăbiciune a mușchilor brațelor, pieptului și picioarelor. Boala nu afectează, de obicei starea de conștiență și nu cauzează febră.