Suceava| Controale în Bazar. Produse famaceutice comercializate ilegal

foto 1

În acest weekend, polițiștii suceveni împreună cu jandarmi, polițiști locali, polițiști defrontieră dar și specialiști din cadrul DSP Suceava au efectuat acțiuni de verificare în zonele comerciale de tip BAZAR.

Au fost identificate două persoane care ofereau spre vânzare în condiții neconforme și în modneautorizat cutii ce conțineau 250 de capsule susceptibile a fi produse farmaceutice din spațiul extracomunitar.

Aceste produse sunt depozitate la temperaturi neconforme, împreună cu produse alimentare perisabile, articole de îmbăcăminte, bunuri de uz veterinar. Ambalajele și prospectele nu conțin traducere autorizată în limba română, produsele fiind confiscate, sigilate, urmând a fi supuse expertizării prin structurile de profil.

Pastilele Arbivir ar fi folosite în profilaxia şi tratamentul gripei A şi B, infecţiilor respiratorii virale acute, inclusiv complicate și ar fi folositoare în prevenția Covidului, după cum se arată în anunțurile de pe internet, unde sunt vândute ilegal cu suma de 150 de lei.

Având în vedere încălcările Legii nr. 266/2008 (Legea farmaciei), prin coroborare cu art. 348Cod Penal (exercitarea fără drept a unei activități pentru care legea cere autorizație) au fost întocmite două dosare penale, urmând a se dispune procedural.

Acțiuni de verificare și controale au fost desfășurate în toate piețele agro-alimentare din județ și în zonele comerciale tip Bazar, fiind desfășurate activități preventive și de informare.

Totodată, în cazurile de sfidare a legii și de adoptare a unor comportamente care compromit prin manifestarea lor ordinea publică și efortul instituțional și social comun de gestionare a situației pandemice, polițiștii au acționat cu fermitate și au aplicat sancțiuni în valoare totală de peste 32 de mii lei.