Suceava | Comisia Europeana finanteaza redeschiderea unor puncte de frontiera intre Romania si Ucraina

Sunt discutate noi măsuri pentru redeschiderea unor puncte de frontieră între România și Ucraina. Finanțarea pentru amenajarea punctelor de frontieră pe partea ucraineană va fi asigurată de Comisia Europeană.

In prima etapă urmează să fie deschise Vicovu de Sus-Krasnoilsk și Racovăț- Diakivţi, iar în etapa a doua să se deschidă punctul de trecere Ulma-Rusca.

Într-o primă fază, punctul Vicovu de Sus-Krasnoilsk va avea trafic pentru autovehicule de până la 3,5 tone, urmând ca să se facă investiții pentru ca punctul să fie folosit pentru traficul greu de mărfuri.

„Am făcut demersuri de mai mulți ani în vederea deschiderii de noi puncte de frontieră pentru a se mai elibera traficul prin Vama Siret. Autoritățile din Ucraina speră ca în cursul acestei veri cele două puncte de trecere a frontierei să fie deschise. Principalul culoar de transport de mărfuri din Ucraina este acum prin Vama Siret și este nevoie de accelerarea procedurilor și finanțarea cu prioritate a Autostrăzii A 7. Am discutat cu reprezentanții de la Comisia Europeană și despre realizarea căii ferate Vadu Siret – Cernăuți pe ecartament normal astfel încât să poată circula, fără transbordare, un tren pe relația Suceava – Cernăuți”, a precizat Gheorghe Flutur, presedintele CJ Suceava.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!