Suceava | Centru social pentru persoanele vârstnice în comuna Putna

batrani

Ministerul Dezvoltării, prin CNI, construiește un centru social pentru persoanele vârstnice în comuna Putna

Guvernul României a reaprobat, în ședința de ieri, indicatorii tehnico-economici pentru construirea Centrului social de recuperare și îngrijire ”Sfântul Nectarie” în comuna Putna (județul Suceava).

Astfel, se va construi un ansamblu arhitectural compus dintr-un cămin de bătrâni și o zonă de recuperare care să ofere celor vizați servicii medicale, posibilități de cazare și tratament.

Serviciile sociale care vor fi oferite comunității vizează îngrijirea persoanelor vârstnice și recuperare medicală fizică și balneologie, iar personalul care va desfășura activități medicale și de asistență socială va avea drept de practică, în conformitate cu prevederile legale în domeniile sănătății și asistenței medicale.

Factorii care au condus la necesitatea actualizării indicatorilor tehnico-economici sunt determinați atât de depășirea valorii estimate inițial pentru realizarea lucrărilor și necesitatea adoptării unor modificări menite să îmbunătățească funcționalitatea și adaptabilitatea condițiilor pentru persoanele vârstnice, cât și de ajustarea prețului contractului de achiziție publică.

Obiectivul, în valoare totală de 42.906.000 lei, va fi realizat pe o suprafață de 7.646 mp și va avea un regim de înălțime D+P+E+M (demisol+parter+etaj+mansardă). Lucrările sunt finanțate de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții.