Suceava | Camion de 40.000 euro care a transportat lemne fără acte de provenienta a fost confiscat de polițiști

foto 1

Polițiștii din cadrul SPR 1 Vadu Moldovei, au acționat pe linie silvică stabilind că la data de 22.02.2023, ora 14.50, o societate care administrează un depozit situat în loc. Mălini, a emis aviz de transport pentru cantitatea de 23,0262 mc lemn rotund  Molid,  folosind mijlocul de transport format din ansamblul cap tractor și semiremorcă, conconducător auto  înscris în aviz fiind un bărbat de 28 ani, domiciliat în com. Mălini, jud. Suceava.

Ulterior, la ora 16.58 societatea a emis un nou aviz pentru cantitatea de 22,7483 mc lemn rotund  Molid,  folosind același mijloc de transport.

Din verificările efectuate a rezultat faptul că respectivele cantități de lemn, înscrise în avize cu încălcarea prevederilor legale, sunt fără proveniență legală.

Întrucât ansamblul rutier nu a mai fost identificat pe raza teritorială de competență a Secției Vadu Moldovei, acesta părăsind județul Suceava către Tg Neamț,  s-a luat legătura cu polițiștii de la IPJ Neamț care au reușit depistarea acestuia pe raza Mun. Piatra Neamț.

În 23.02.2023 polițiștii SPR Vadu Moldovei s-au deplast în jud. Neamț, loc. Pângărați de unde au preluat ansamblul rutier împreună cu cantitatea de material lemnos în volum de  23,0262 mc lemn rotund  Molid pentru continuarea cercetărilor, întocmindu-se dosar penal privind infracțiunea de „transport cu orice mijloace de transport a materialele lemnoase, în volum de peste 10 m3, neînsoțite de documente specifice de transport”.

În continuarea cercetărilor materialul lemnos a fost măsurat de către reprezentanții Ocolului Silvic Râșca, rezultând un volum total de 23,264 mc lemn rotund rășinoase (din care 4,278 mc lemn rotund brad și 18,986 mc lemn rotund molid).

Materialul lemnos în valoare de 4.327 lei a fost indisponibilizat și lăsat în custodia Ocolului Silvic Râșca, depozitul Sevastian.

Ansamblul rutier folosit la transportul materialeleor lemnoase fără proveniență legală, în valoare de 40.000 Euro, format din cap tractor și semiremorca a  fost  indisponibilizat, sigilat și lăsat în custodie în spațiul special amenajat al IPJ Suceava.

În continuare în cauză se fac cercetări, cu privire la infracțiunea de ”transport cu orice mijloace de transport a materialele lemnoase, în volum de peste 10 m3, neînsoțite de documente specifice de transport”