Suceava | Călugăr, aflat la cules de ciuperci în Masivul Rarău, a fost mușcat de o ursoaică cu pui

urs

O ursoaică cu doi pui a atacat luni după-amiază un călugăr de la Mănăstirea Rarău care era la cules de ciuperci în zona pârtiei de schi din Rarău.

Călugărul a ajuns la spital, luni seara, după ce ursoaică l-a mușcat. Acesta s-a deplasat singur la mănăstire, cu o plagă care sângera la mâna stângă, iar ulterior a ajuns la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc.

Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată de caz luni, în jurul orei 20.45, de personalul de la Unitatea de Primiri Urgențe Câmpulung Moldovenesc, care a preluat pacientul cu plagă mușcată de urs.

Din cercetările efectuate a rezultat că luni un călugăr a plecat în căutare de ciuperci. În jurul orei 18.00, în timp ce se afla în zona pârtiei Rarău, bărbatul a dat peste doi pui de urs care se jucau. Ursoaia l-a simțit pe călugăr, a sărit și l-a mușcat de mâna stângă. După acest atac, ursoaia a plecat.   

Călugărul s-a deplasat pe jos la mănăstire, de unde starețul l-a transportat la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc.