Suceava | Bogdan Pascari, un om de afaceri a fost trimis în judecată pentru 8 fapte de înșelăciune cu apartamente

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au trimis în instanță, în primele zile din 2024, un dosar de înșelăciune cu prejudiciu foarte mare. Este vorba de dosarul în care sunt opt părți vătămate, oameni care au achitat sume mari pentru apartamente dintr-un bloc nou construit în cartierul Zamca al municipiului Suceava, bloc ridicat de SC ALPHA HOUSE CONSTRUCT SRL. Deși există contracte încheiate la cabinete notariale, părțile vătămate nu au mai primit ”cheia” apartamentelor. Unii mai aveau de achitat o singură rată, dar reclamă că au fost duși cu vorba ani de zile.

Cel care a reprezentat societatea și a semnat contractele este Bogdan Vasile Pascari, trimis în judecată acum pentru înșelăciune.

”Pascari este acuzat că, în perioada august 2018 – iunie 2022, în calitate de administrator al SC Alpha House Construct SRL, a indus și menținut în eroare un număr de 8 persoane vătămate, prin asumarea aparentă a unor obligații contractuale față de acestea, anume că, în schimbul unor sume de bani achitate în avans, le va vinde la o dată ulterioară apartamente situate în blocul construit de inculpat”, rezultă din anchetă.
Prejudiciul este de aproximativ 50.000 de euro per fiecare persoană, respectiv în jur de 400.000 de euro, prejudiciu total.

Se poate remarca așadar că este vorba de sume foarte mari date în avans pentru respectivele apartamente. 

Alte persoane în afara acestor opt au ales să deschidă acțiuni în instanță pe cale civilă, prin care speră să își recupereze banii dați pentru apartamente, plus dobânzi și penalități. Unii au deja hotărâri favorabile, însă deciziile nu sunt încă definitive și irevocabile.

Bogdan Vasile Pascari a negat constant acuzațiile și a invocat situația cu totul specială din perioada pandemiei de Covid, când prețurile la materialele de construcții au explodat. Astfel, acesta a solicitat ulterior bani mai mulți pe respectivele apartamente.

Contractele semnate și asumate de părți nu prevedeau însă astfel de ”situații” excepționale, să le spunem.

Acesta a restituit în unele cazuri banii celor care au renunțat la ideea de a mai intra în posesia apartamentului râvnit.

Polițiștii specializați de la Investigarea Fraudelor au stabilit pe parcursul cercetărilor că în acest caz este vorba de înșelăciune în toată regula.

Procesul de înșelăciune cu 8 părți vătămate a fost înregistrat deja pe rolul Judecătoriei Suceava, calitate de inculpați având Bogdan Vasile Pascari, respectiv societatea Alpha House.

Procesul se află în faza de cameră preliminară, iar inculpații se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință definitivă și irevocabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *