Suceava | Bărbați atacați de un urs. Unul dintre ei a fost transportat la spital cu multiple leziuni

A9C05C38-C52B-4E3C-87FF-44B8CEAFB072

Două persoane au fost atacate, aseară, de un urs la o stână din satul Drăgoiasa din judeţul Suceava.

Un bărbat de 45 de ani a fost atacat de urs și a suferit mai multe leziuni. Acesta a fost transportat la cea mai apropiată unitate medicală din județul Suceava.

Al doilea bărbat, în vârstă de 26 de ani, a reușit să fugă în pădure, fiind căutat de echipe comune de jandarmi montani și polițiști, iar cel de-al treilea bărbat este cel care a sunat la 112.

Echipe de polițiști, jandarmi și salvamontiști din Suceava sprijină activitățile de căutare a bărbatului de 26 de ani inițiate și coordonate de autoritățile din Harghita. De asemenea, dosarul penal întocmit în caz este instrumentat de autoritățile judiciare din Harghita.

ISU Suceava a intervenit la fața locului cu 21 pompieri militari, cu o ambulanță SMURD și două autoșenilate, iar în sprijin vor veni și salvatori de la ISU Iași și ISU Neamț cu camere de termoviziune.

Update. Din datele primite în Dispeceratul ISU Suceava, în această dimineață, în jurul orei 7:40, jandarmii suceveni au găsit trupul  tânărului de 26 de ani, care a fost dat dispărut ieri seară. 

Acesta se afla la o distanță de aproximativ 300 de metri, față de locul unde a fost observat ultima oară, în interiorul pădurii. Din nefericire, leziunile sale erau incompatibile cu viața. 

Jandarmii l-au preluat și au solicitat sprijin echipajelor Salvamont, pentru a-l coborî de pe munte, înspre județul Harghita.