Suceava | Barbat retinut dupa ce sotia acestuia a vrut sa-si taie venele si a intrat cu masina intr-un parapet cu intentia de a se sinucide

politia suceava 1

Totul a început în dimineața zilei de 12 decembrie, orele 07:00, când o femeie de 27 ani din com. Ilișești, a condus autoturismul pe DN 17, dinspre Ilișești spre Suceava, iar din motive inițial necunoscute, a pierdut controlul asupra vehiculului și a intrat în coliziune frontală cu un parapet metalic.

În urma accidentului, conducătoarea auto, care se afla singură în mașină, a suferit leziuni traumatice, iar autoturismul a fost avariat. Femeia a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l. De asemenea, acesteia i-au fost recoltate şi probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările au fost inițial desfășurate de către polițiștii din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Suceava, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Vătămare corporală din culpă”. Din primele verificări polițiștii au avut suspiciuni cu privire la modul de producere a accidentului rutier și natura evenimetului în sine, lipsa urmelor de frânare și starea psihofizică a femeii, determinându-i să lărgească spectrul cercetărilor.

După stabilizarea victimei și inițierea activităților investigative, cu respectarea garanțiilor procesuale dar și cu mult tact și abordare empatică, polițiștii au stabilit că femeia, mama a trei copii minori a avut un conflict cu soțul în seara precedentă, în jurul orei 19.30, fiind inclusiv agresată fizic. Pe fondul stării emoționale, femeia a încercat să își taie venele în dimineața zilei de 12 decembrie, însă nu a putut realiza actul de automutilare, ulterior urcându-se în autoturism și provocând evenimentul rutier cu intenții suicidale.

În urma administrării probatoriului, prin ordonanța organelor de cercetare penale ale poliției judiciare s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de soțul femeii pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie.

Bărbatul a fost audiat în prezența apărătorului ales cu respectarea drepturilor procesual- penale, după care, prin ordonanța organelor de cercetare penală ale poliției judiciare, polițiștii au dispus măsura reținerii, suspectul fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.