Suceava | Bărbat reținut după ce a fugit de polițiști întrucât nu avea permis

masina-politie-rutiera

Ieri, în jurul orei 14:15, polițiștii din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta au efectuat semnal regulamentar de oprire, folosind semnalele acustice și luminoase ale autospecialei unui autoturism care rula pe sens opus pe D.J. 175 pe direcția comuna Izvoarele Sucevei spre comuna Breaza.

Astfel, conducătorul auto nu s-a conformat semnalului, iar polițiștii au început urmărirea acestuia. Autoturismul a fost oprit la intersecția DJ 175 cu DC Lucava. La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat din comuna Fundu Moldovei, județul Suceava care a declarat verbal că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În continuare, în urma verificărilor în bazele de date s-a constatat că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Șoferul a fost audiat ieri în calitate de suspect, iar în cauză s-a dispus, prin ordonanța, reținerea lui pe o perioadă de 24 de ore. Șoferul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Suceava, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat procurorului de caz pentru a se analiza posibilitatea dispunerii unei alte măsuri preventive.