Suceava | Barbat prins după ce a furat lemne din pădurea de la Mănăstirea Humorului

Polițiștii Postului de Poliție Mănăstirea Humorului au fost sesizați de către pădurarul din cadrul cantonului silvic Lunga, Ocolul Silvic Gura Humorului, despre faptul că persoane necunoscute au sustras material lemnos, din fondul forestier de pe raza cantonului silvic Lunga, comuna Mănăstirea Humorului.

Pădurarul a precizat că vineri după amiaza, în jurul orelor 15:50 cu ocazia patrulării prin fondul forestier, avut în gestiune, a constatat faptul că din parcela Poiana Micului, de pe raza comunei Mănăstirea Humorului, lipsesc arbori de esență molid, ce erau marcați, fiind sustrași probabil în noaptea.

Procedând la verificarea urmelor și a traseului unde a fost transportat lemnul, la o distanță de circa 2 km, la marginea satului Mănăstirea Humorului, pe un teren fânaț, a fost identificat materialul lemnos sustras, respectiv 3 piese de arbori esență molid, la lungime de 4 metri fiecare, lemn ce a fost predat în custodie pădurarului.

Ieri, în urma continuării cercetărilor și investigațiilor, s-a reușit identificarea persoanei bănuite de comiterea furtului de material lemnos, respectiv un bărbat de 30 ani din comuna Mănăstirea Humorului.

În cauză, sunt continuate cercetările pentru săvârşirea infracţiunii de ”Furt de arbori” cauza urmând a fi soluţionată procedural de către lucrătorii Postului de Poliție Mănăstirea Humorului.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!