Suceava | Barbat mort, jandarmi in corzi

foto_jandarmi

Jandarmii, la datorie de Paste

Un barbat de 55 ani a murit la Spitalul Judetean din Suceava dupa o interventie a jandarmilor. Acesta a fost acuzat ca a pipait in public o fata de 12 ani la un festival de folclor la Vatra Dornei.

Un tata a reclamat faptul ca la Festivalul  de Folclor pentru Copii si Tineret un barbat i-a atins fiica in varsta de 12 ani. O patrula care asigura ordinea in Parcul din Vatra Dornei a preluat cazul si l-a scos pe individ din multime.

Acesta s-a opus arestarii si de aici modul in care au intervenit jandarmii ridica mari semne de intrebare. Doi jandarmi au incercat minute bune sa-i puna catusele, l-au prins de gat si s-au urcat cu picioarele pe acesta.

In sprijinul colegilor apare si o jandarmerita. Aceasta a privit in jur si i-a dat un jet de spray paralizant direct in ochi, omului pus la pamant.

Barbatul si-a pierdut cunostinta iar jandarmii au reusit sa-l incatuseze. Cand au vazut ca omul nu mai misca au solicitat interventia unui echipaj medical. Un martor care a filmat scena a i-a luat la intrebari pe jandarmi dar acestia nu au raspuns.

„I-ati dat spray in fata de la 10 centimetri. Asa se foloseste spray-ul abuziv? Mascati sa nu se vada si il dat in fata”, a intrebat martorul care a filmat scena.

Preluat de o ambulanta, omul a ajuns in coma la Suceava iar sambata dimineata a murit. Parchetul Militar Iasi a preluat ancheta si va stabili daca jandarmii au intervenit corect.