Suceava | Apel disperat : “Va rugam sa veniti la donare!”

Sharing is caring!

Centrul Judetean de Transfuzii Sanguine Suceava transmite pe retelele de socializare un mesaj disperat, prin care ii indeamna pe suceveni sa doneze sange. Pe pagina de facebook a institutiei, angajatii fac apel la suceveni sa vina a si sa doneze sange pentru pacientii care au mare nevoie de transfuzii in urma unor accidente rutiere grave sau a unor boli. In mesaj se mentioneaza ca stocurile de sange ale centrului sucevean sunt aproape inexistente.

“Din cauza stocurilor de sange ce sunt aproape inexistente, va rugam sa veniti la donare! Viata semenilor nostri depinde de noi!”.

Numărul donatorilor de sânge a scăzut dramatic în ultimele zile. Zeci de bolnavi așteaptă deznădăjduiți, iar singura speranță este ca cei dragi să se mobilizeze și să meargă să doneze sânge, de preferat pentru grupa de care are nevoie fiecare bolnav, pentru a fi siguri că această cantitate de sânge va ajunge la ei. Chiar dacă s-a estimat această situație și s-a încercat să se păstreze un stoc mimin pentru cazurile de urgență, se pare că de la zi la zi situația devine tot mai complicată, iar în prezent rezervele sunt inexistente.

shares