Suceava | Angajaţi DSP agresaţi verbal, jigniţi şi scuipaţi de cetăţenii carantinaţi

triaj

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava a anunţat că numărul persoanelor carantinate la nivel de judeţ, în primele 20 de zile ale lunii decembrie, este dublu faţă de cel înregistrat pe tot parcursul lunii anterioare. Unii dintre cei care află că trebuie să stea în carantină îşi varsă nervii pe salariaţii DSP.

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava a arătat că volumul de muncă al salariaţilor instituţiei este extrem de mare. 16 asistenţi medicali fac ture prin rotaţie (uneori si 14 ore/zi) în Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Salcea, în condiţiile în care sosesc zilnic peste 1.000 călători.

„Cel mai demoralizator aspect pentru angajaţii DSP Suceava care asigură triajul epidemiologic în aeroport este faptul că sunt agresati verbal, jigniti si scuipaţi de către cetăţenii care sunt carantinaţi. Încontinuu trebuie solicitată prezenţa poliţiei de frontieră în centrul de triaj”, a spus directoarea instituţiei sanitare, Ioana Olivia Vlad.

Ea a mai spus că angajaţii DSP fac eforturi extrem de mari şi pentru că sunt atât de multe persoane care sosesc fie nevaccinate, fie netestate, lucrul acesta îngreunează foarte mult traficul şi intrarea pe teritoriul naţional şi generează foarte multe decizii de intrare în carantină.

Sursa: Adevărul