Suceava | Ancheta intr-o scoala din Campulung Moldovenesc dupa ce un copil si-a acuzat invatatoarea ca l-a batut

scoala

Ancheta la o scoala din Campulung Moldovenesc dupa ce un copil de 7 ani s-a plans parintilor ca a fost batut la scoala de catre invatatoare. Incidentul s-ar fi petreut pe 12 decembrie iar mama baiatului a mers la IML. Medicii legisti au eliberat un certificat in care se mentioneaza ca elevul prezenta tumefactii, echimoze si necesita 4-5 zile de ingrijiri medicale. Intr-o confruntare cu invatatoarea, chiar in biroul directoarei scolii, copilul i-a spus acesteia: „Nu puteți să spuneți, doamnă, că nu m-ați lovit, că eu am dovezile pe mine, pielea mea e dovada, nu vorbele.”

Mama baiatului a spus pentru Euronews ca invatatoarea nu este la prima agresiune asupra baiatului sau.El mi-a explicat cu lux de amănunte că l-a lovit sub coaste, că-l zgâria, el voia să fugă. A venit copilul și mi-a spus că doamna l-ar fi trântit de scaun, de calorifer și eu am sunat-o pe ea, mi-am dat seama că copilul nu minte, și a recunoscut într-un final, a spus că o acuz de ceva foarte grav și i-am spus că ceva a fost, mi-a spus că l-a luat de glugă, că avea așa un hanorac și că l-ar fi pus în bancă, că nu a auzit că sunase ora”, a povestit mama copilului.

Pe de alta parte, invatatoarea se apara si sustine ca ar fi trebuit sa primeasca multumiri si nu acuzatii. „Nu pot să cred că un copil poate să spună asemenea lucru. A fost perioada aceasta de început și eu trebuia să primesc mulțumiri, nicidecum ce am primit, pentru că copilul nu putea să se concentreze mai mult de două ore într-o zi, iar de la a treia oră deja începea circul”, a spus invatatoarea in discutia din biroul directorului.

Inspectoratul Scolar Suceava sustine ca a demarat o ancheta iar faptele nu s-ar fi produs asa cum acuza baiatul lovit. In schimb, conducerea unitatii de invatamant a spus ca ancheta nu s-a incheiat.

Intre timp, baiatul a fost mutat in alta clasa si merge la psiholog. Politistii au deschis un dosar penal in acest caz.