Suceava / Amenzi de 15.000 euro date de Garda Forestiera

garda forestiera

Garda Forestieră Suceava a avut o activitate de verificare a respectării regimului silvic pe raza județului Suceava.
Pe lângă controalele în exploatările forestiere sau în cantoanele silvice, s-au efectuat controale privind circulația materialelor lemnoase pe drumurile publice și la operatorii economici care prelucrează/depozitează/comercializează material lemnos.

În total, s-au identificat 15 de cazuri de încălcare a legislației în vigoare, pentru care s-au aplicat amenzi în valoare de 69.500 lei. Au fost dispuse măsuri complementare precum confiscarea fizică de materiale lemnoase, cherestea rășinoase cu un volum de 51,9mc, cât și confiscări valorice de materiale lemnoase cu un volum de 66,32 mc, din care amintim lemn rotund lucru în volum de 49, 48mc.

Majoritatea controalelor care au vizat operatori economici au fost efectuate împreună cu polițiștii suceveni, în cadrul planurilor de acțiune comune. În cadrul acțiunilor de cooperare interinstituțională, împreună cu reprezentanții I.P.J Suceava, respectiv I.J.J. „Bogdan Vodă” Suceava, au fost constatate abateri de la respectarea regimului silvic, drept pentru care au fost formulate două sesizări penale pentru tăiere ilegală de arbori și sustragere,urmând ca verificările să continue sub aspectul desfășurării de cercetări de cei abilitați.

Precizăm faptul că, în zonele în care au fost semnalate încălcări referitoare la respectarea regimului silvic, vor continua acțiunile decontrol.