Suceava | A intrat cu masina intr-un cap de pod dar nu a recunoscut

Aseara, la ora 20.50, polițiștii au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe raza localității Valea Poienei, oraș Dolhasca a avut loc un accident pe drumul comunal.

Lucrătorii din cadrul subunității s-au deplasat la fața locului, ocazie cu care cele sesizate s-au confirmat, un autoturism fiind proiectat pe partea carosabilă în urma impactului cu un cap de pod, iar în autoturism nu exista nicio persoană.

La scurt timp la locul accidentului s-a prezentat un bărbat de 31 ani, localnic, care avea urme vizibile de accident și care a declarat faptul că el nu a condus autoturismul și nu cunoaște cine a condus.

Astfel, bărbatul de 31 de ani a refuzat să sufle în aparatul etilotest, însă având în vedere faptul
că exista o suspiciune rezonabilă cu privire la faptul că acesta este conducătorul autoturismului s-a procedat la conducerea acestuia la sediul Spitalului Muncipiul Fălticeni, unde acesta în prezența medicului de gardă a refuzat să i se preleveze probe biologice.

Totodată, a fost efectuată cercetarea la fața locului, ocazie cu care din habitaclu autoturismului au fost recoltate probe ADN de pe airbagul sărit al volanului și totodată a fost ridicat un fragment de urmă papilară.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de: „ refuzul sau sustragerea
de la recoltarea de probe biologice”.