Suceava | A fost semnat contractul pentru finalizarea drumului Panaci – Bilbor

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat, miercuri, contractul pentru finalizarea drumului Panaci-Bilbor.

El a spus că această investiţie reprezintă ”un câştig excepţional” atât pentru Ţara Dornelor, cât şi pentru cei din Ardeal şi se dă astfel o perspectivă fără precedent de dezvoltare economică şi turistică a zonei.

„Am semnat contractul pentru ultimul tronson din drumul judeţean 174 C Panaci-Bilbor. Este cea mai importantă porţiune nouă, în serpentine, de 3,66 kilometri, care leagă judeţul Suceava de judeţul Harghita prin Pasul Bilbor. (…) Va fi un câştig excepţional atât pentru Ţara Dornelor, zona Panaci-Neagra Şarului-Munţii Călimani, cât şi pentru cei din Ardeal, care vor putea vizita judeţul Suceava şi dăm o perspectivă fără precedent de dezvoltare economică şi turistică a zonei”, a spus Flutur.

Preşedintele CJ Suceava precizat că drumul ce va fi construit are o lăţime de 6 metri cu doi metri acostament şi este prevăzut cu 19 podeţe transversale, şase serpentine cu un volum de excavat de circa 40.000 de metri cubi, ziduri de sprijin prevăzute pe 2,4 kilometri o înălţime cuprinsă între 2 şi 14 metri, iar pe 2,9 kilometri se vor monta parapete de siguranţă, rigole pe 7,3 kilometri, panta medie fiind de 9%.

„Este un drum nou şi procedurile de scoatere din fond forestier au durat destul de mult”, a spus Flutur.

Potrivit acestuia, de la Vatra Dornei şi până la acest punct al drumului, CJ Suceava a realizat 28 de kilometri, ultimul tronson de 6 kilometri fiind recepţionat anul trecut.

Firma câştigătoare a ultimului tronson este Construcţii-Montaj Frasin, după ce la licitaţie s-au prezentat 11 asocieri de firme cu 32 de operatori, iar termenul de execuţie este de 24 de luni.

„Să finalizăm şi să dăm drumul la unul dintre cele mai importante, ca strategie, drumuri ale judeţului Suceava care înseamnă legătura cu Topliţa. De la Vatra Dornei până în Pasul Bilbor sunt 35 de kilometri şi de la Bilbor mai sunt 27 de kilometri până la Topliţa. Deci 62 de kilometri. Astăzi, din Vatra Dornei la Topliţa se fac 150 de kilometri prin Bistriţa”, a spus Flutur. 

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!